dinsdag 26 februari 2008

Vlaamse Belang lanceert website criminaliteit.org

De langverwachte criminaliteitswebsite van het Vlaams Belang is vanaf 21 februari te bekijken. Op de website kunnen burgers die het slachtoffer geworden zijn van een misdrijf, hun verhaal online publiceren. Met de webstek wil het Vlaams Belang een einde maken aan de 'doofpotpolitiek'.

Na het proces tegen Vlaams Belang-mandataris en oud-super flik met de losse handjes Bart Debie besloot het Vlaams Belang iets te ondernemen tegen de hypocrisie van de huidige politieke machtshebbers. Dat idee uitte zich in de oprichting van een website over misdrijven in Antwerpen. Door de veroordeling van Debie had het VB al direct een gedroomd uithangbord. Geslachtofferd door rechters die onder politieke druk de arme Antwerpenaar hebben veroordeeld, beter kon haast niet.

Bij de start pakte de site al direct groots uit. Een lijst met namen van twintig veelplegers uit Antwerpen sierde de homepage. De publicatie oogstte al direct een storm van kritiek. Zowel de politie als het parket waren allerminst opgezet met het uitlekken van de lijst. De persoon die verantwoordelijk is voor de lek pleegt hiermee schending van het beroepsgeheim. Vreemd dat een website die opgericht is tegen criminaliteit op zijn éérste dag zelf al zware fouten begaat. Blijkbaar vindt juridisch en politiek verantwoordelijke, Filip De Winter (VB) dat geen probleem.

Vlaamse toegevingen

Toch doet het Vlaams Belang al een grote geste tegenover de twintig betrokkenen. De nationalistische partij plaatst zwarte balkjes over de ogen en vermeldt enkel de voornaam en de leeftijd van de betrokken personen. Dat de schending van de privacy daarbij mooi met de voeten wordt getreden, is maar een detail.

In heel de lijst is nergens de naam van Bart Debie te bespeuren. Met feiten als het toedienen van slagen en verwondingen, het aanzetten tot racisme en het vervalsen van processen-verbaal op zijn kerfstok, verdient de man nochtans een hoog plaatsje.

Het initiatief slaat wel duidelijk aan bij de gewone Antwerpenaar. Dat uit zich duidelijk in de al geposte klachten. Zo is er een zeker Antoon H. die klaagt over de aanwezigheid van een verplaatsbaar toilet in zijn straat. Dat stond er omdat er werken in de straat werden uitgevoerd, maar blijkbaar is het toilet nooit weggehaald. Antoon vindt het verschrikkelijk dat dat toilet gebruikt wordt door jonge junks. Alsof die jeugd al niet genoeg bevuilt. Allicht heeft de heer H. liever dat de junks hun behoefte op de stoep gaan doen in plaats van tot het daartoe voorziene toilet.
Heel de website staat vol met zulke weerzinwekkende klachten.

De hoeders van het Vlaamse volk hebben met hun website duidelijk een dankbaar initiatief genomen.

1 opmerking:

Dimitri zei

Ach, het is en blijft natuurlijk gewoon een domme mediastunt. Jammer dat weer een heel pak (vooral Antwerps) kuddevee dit "geweldig" en "broodnodig" gaat vinden. Keren we hier eigenlijk niet mee terug naar de hoogdagen van de DDR? Want in priincipe is dit niet beter als je buurman verlinken aan de Stasi... Misschien moet er eens iemand "oelewappers.org" oprichten en daar al die Vlaams-Nationalistische schurken opgooien. België barst? Ja, van alle collectieve zever!